Shiatsu massage

Shiatsu is een 3000 jaar oude Japanse vingerdruktechniek die zijn oorsprong in de Chinese geneeskunde vindt.

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. De therapeut maakt gebruik van de simpelste en meest gemakkelijke gereedschappen van ons lichaam, namelijk: vingers, duimen, hand(en), ellebogen, knieën en voeten. Het gebruik van onze handen is één van de hoogste kwaliteiten wat het mens-zijn  uniek maakt. Shiatsu is gebaseerd op de ademhaling en de coördinatie van zowel de patiënt als de therapeut.

Shiatsu omvat een volledige lichaamsbehandeling. De behandeling beperkt zich niet tot louter fysieke manipulatie. De therapeut zoekt ook naar de onderliggende oorzaken van het gezondheidsprobleem(en), en geeft daar advies over.

Shiatsu werkt in op de subtiele anatomie van ons lichaam waar door de energie stroomt. Deze energie stroomt door alle kanalen die we “meridianen” noemen. Een shiatsu- therapeut behandelt in verschillende niveaus van druk op deze meridianen en andere specifieke plaatsen van het lichaam om de energie terug in balans te krijgen. Hierdoor vindt een doorstroming van diezelfde energie door de organen plaats. Ook wordt er gebruik gemaakt van “meridiaanstrekkingen” om energieblokkades op te heffen en zo de energie terug te laten stromen. Waar spanningen vast zitten treedt ontspanning op en de zwakke zones worden weer gestimuleerd.

In het algemeen bevordert shiatsu het zelfgenezende vermogen van het lichaam en vitaliseert en ontspant lichaam en geest.

Prijzen

30 minuten € 35,-
40 minuten € 45,-
55 minuten € 55,-


Neem voor meer informatie gerust even contact op! Tel: 0611524695